הטבעת פויל
הטבעת פויל למוצרי דפוס בפאר פרינט
'דפוס פאר', מפעל דפוס, מהראשונים בארץ, מספק מאז הקמתו בשנת 1942 מגוון פתרונות דפוס, גימורים והשבחות למגוון רחב של לקוחות. בית הדפוס הותיק ובעל המוניטין מנוהל כיום בידי הדור השלישי שממשיך להוביל את תחום הפרינט ולהתחדש במכונות וטכנולוגיה מתקדמת להפקות דפוס והשבחות.
ההנהלה וצוות העובדים המיומן פועלים ללא לאות להעניק שירות אדיב ומקצועי, ללא פשרות, במגוון רחב של פתרונות דפוס לרבות, דפוס אופסט (מידע נוסף) ודפוס דיגיטלי (מידע נוסף) וכן את כל צרכי הגימורים וההשבחות הנדרשות ללקוח. כל הפרויקטים מתנהלים In House תחת קורת גג אחת והלקוחות זוכים למעטפת שירותים מלאה, מקצה לקצה בליווי מקצועי צמוד.
מחלקת ההשבחות מעניקה מגוון שירותים ופתרונות לרבות חיתוך צורני, למינציה, הדבקות, שטאנצים וציפויים כגון לכה UV סלקטיבית מובלטת או שטוחה, הטבעת פויל, הטבעה עיוורת ועוד. השבחות איכותיות המעניקות לכל התוצרים נופך יוקרתי ואלגנטי ומראה מהוקצע ומקצועי.
אחת ההשבחות הייחודיות והמרשימות ביותר המבוצעת במפעל הדפוס, היא הטבעת פויל.
הטבעת פויל – קצת היסטוריה
הטבעה זאת קיימת כבר מאות בשנים, בתקופות הקדומות, היא נודעה בשם "הטבעת עלי זהב", תהליך קפדני באמצעות כיתוב ידני של עלי זהב בהתאמה אישית. האותיות או הכיתוב עוצבו באופן ידני והוכנסו בהן מתכות שונות וכן זהב אמיתי. בסוף המאה ה – 19 חלה התפתחות משמעותית בתחום הטבעת הפויל, תרומה רבה להתקדמות נבעה מן ההמצאה והפטנט שרשם בשנת 1892 כורך הספרים הגרמני, ארנסט האוזר על חותמת נייר כסף, השיטה החלה לתפוס תאוצה והתמקדה בעיקר בהטבעה בחום, של עיטורי זהב או כסף.
בשנות השלושים של המאה העשרים יצרן נייר כסף אנגלי, ג'ורג' מ. ווילי, הצליח לייצר רדיד הטבעה חדשני ודק מאוד, פי 6 מרדיד הזהב שהיה בשימוש עד אז. ההמצאה הוזילה משמעותית את חומרי הגלם והטכנולוגיה והיתה בשימוש בעיקר בהטבעת טקסט זהב על כריכות ספרים מעור ונייר. זאת באמצעות הכנת גלופות גופנים מעופרת או פליז, הרכבת הטקסט באופן ידני, לחיצתם באמצעות מכבש וחימום בכבשן.
יסודות הטבעת הפויל לא השתנו הרבה מאז המודרניזציה של התהליך. כיום, הטבעת הפויל מתבצעת באחת משתי שיטות, או באמצעות הטבעה של גלופות מתכת המעבירות את הרדיד אל הנייר ע"י לחץ וחום. בכל מקום בו נוצר לחץ על הגלופה, נדבק הרדיד אל הנייר ומעביר את הצבע המתכתי, בדרך כלל צבע מטלי כגון כסף, זהב, ברונזה וכד'. או באמצעות הדפסה דיגיטלית, ללא גלופות. מכונה דיגיטלית להטבעה בחום מדמה תהליך הדפסה, אלא שבמקום דיו, נוצר לחץ וחום על רדיד ההטבעה ומדביק אותו על המצע. הפויל, נייר הכסף, עשוי מאלומיניום פיגמנטי ומגיע במגוון צבעים. החומר המטלי כולל גם שכבה של דבק המופעל על ידי חום ומסייע בקשירת הפיגמנט למצע בצורה יעילה, בנוסף ישנה גם שכבת פלסטיק שקופה שעליה מונח הרדיד.
מהן היתרונות של הטבעת פויל
לשימוש בהטבעת פויל יש מספר יתרונות משמעותיים, ההטבעה האיכותית שומרת על צבעה, ללא כל קשר לצבע הנייר או המצע עליה הוטבעו כך שהצבע לא ישתנה ולא ישחק או ידהה. אך, בראש ובראשונה השבחת הפויל מדגישה את ייחודיות האריזה והעיצוב ויוצרת בולטות של המוצר על פני מוצרים אחרים.
השימוש בפויל מתאים למגוון רחב של תוצרי פרימיום, בניהם מארזים בכל הגדלים ולכל התעשיות, חומרי קד"מ, כרטיסי ביקור ועוד. ניתן באמצעות ההטבעה להבליט את הלוגו או את הגרפיקה הנדרשת בהתאם לעיצוב ולויז'ן השיווקי. מפעל הדפוס עושה שימוש במכונות המתקדמות ביותר בתחום השבחות הפויל ומספק למגוון רחב של לקוחות תוצרים משובחים, ברמת גימור מושלמת ללא פשרות.