1. שימו לב לצורת המוצר
לפני שתחשבו על האריזה הביטו היטב במוצר ובמיוחד בצורה שלו. כשצרכנים פותחים את האריזה, יש להם ציפייה מסוימת לקוהרנטיות, לרציפות צורנית. האם צורת המוצר “מזמינה” צורה מסוימת לאריזה? למשל, מוצרים צרים וארוכים כגון סכו”ם או כלי עבודה מזמינים אריזות צרות וארוכות.
2. איזה רגש האריזה אמורה לעורר?
הקדישו זמן להתבונן על התהליך הפסיכולוגי שאתם שואפים שהצרכנים יעברו עם האריזה שלכם. איזה רגש דומיננטי הייתם רוצים לעורר? הרגש הזה אמור “להוביל” בתהליך עיצוב האריזה.
3. כמה להסתיר וכמה לגלות?
כל אריזה היא למעשה כיסוי והסתרה – האריזה הרי מפרידה בין הצרכנים ובין המוצרים בהם הם עתידים להשתמש. הקדישו זמן להחלטה עד כמה להסתיר? אריזה מלאה מסתירה בצורה מלאה, ועל הצרכנים לפתוח את האריזה כדי למצוא מה יש בפנים. אריזות אחרות מאפשרות “הצצה” למוצר דרך חלון מרובע או אליפטי. אריזות אחרות מנסות כמה שאפשר “לא להפריע” ומראות בצורה טובה כמעט את כל תוכן המוצר, או ממש את כולו. הדיאלוג הזה בין כיסוי ובין גילוי מעורר עניין וסקרנות ועשוי גם לתמוך בבחירה לרכוש את המוצר.
4. שימו לב לפנים האריזה
חברה סיפרה לנו על מתנה בלתי נשכחת שהיא קיבלה: שני ספרים שהגיעו באריזה שצדה השני היה מורכב מציורים מהממים. היא וילדיה פתחו את האריזה והתפעלו מהציורים ואף שמרו על האריזה לאורך זמן. זהו משהו שמעצבי אריזות שוכחים לעתים קרובות: להתייחס לפנים האריזה כחלק מהותי וחשוב מאפקט ה- WOW הרצוי. מה יכול להופיע בצד השני של האריזה, שיחמיא למוצר, שיבליט את ערך המותג, שיפתיע או ישעשע או ירתק את הצרכן? חשבו על זה, צרכנים פותחים את האריזה בציפיה לקבל את המוצר, אולם לרוב אין לו או לה שום ציפיה מהאריזה. זו הזדמנות להפתיע ולרגש.
5. אל תפחדו מפשטות
בעידן הרועש של ימינו, צרכנים יודעים להעריך פשטות (איקאה היא דוגמה לחברה שמיישמת את עיקרון הפשטות בעיצוב בהצלחה גדולה). אריזה המיוצרת מחומרים “גסים” מעט, ומצוירת בקוים פשוטים, ללא צבעוניות עשירה, עשויה להפחית קלות את המתח הטמון בבחירה בין מוצרים ולייצר העדפה לכיוון המוצר שלכם.
6. מצד שני, מותר גם להתפרע
גם למורכבות עיצובית יש מקום. כשמדובר במוצרי יוקרה, למשל, האריזה חייבת לעמוד בסטנדרט. יצרנים רבים משתמשים כיום בעיקרון “אריזה בתוך אריזה”, כלומר הצרכנים פותחים את אריזת המוצר כדי לגלות אריזה פנימית, שבתוכה המוצר. דרך זו מבליטה את ההקפדה על איכות המוצר והיא עובדת הכי טוב עם מוצרים שיש בהם תכונה של עדינות ורוך כגון נעליים או תכשיטים.
7. שימו לב לעמידות האריזה
אריזה יפה ומושכת היא דבר אחד, אריזה חזקה ועמידה היא דבר אחר, חשוב לא פחות. הקדישו זמן לחשוב על הדרך שהאריזה תעבור מהמפעל עד לצרכן – האם האריזה צריכה להיות עמידה בפני תנאי לחות, חום או קור קיצוני? האם האריזה חייבת להיות אטומה בפני מזיקים, על מנת לשמור על אורך חיי המדף של המוצר? האם תנאי המעבר הלוגיסטי מחייבים אריזה חזקה העשויה מחומרים איכותיים, שתעמוד בטלטלות הדרך?
8. תנו לחוש המישוש את המגיע לו
ודאי, חוש הראייה הוא המוביל בכל מה שקשור לאריזת מוצרים. אולם החוש השני בחשיבותו הוא חוש המישוש. התבוננו האם האריזה שלכם יכולה להעביר מסר מושך אודות המוצר באמצעות הנגיעה? למשל, יש מוצרים שיש לצרכן דרך ספציפית לגעת בהם בזמן השימוש. האם עיצוב האריזה יכול לתמוך באותה דרך נגיעה, המדמה את השימוש במוצר? יכולת הצרכנים לדמיין מראש כיצד הם ישתמשו במוצר עשויה להגביר את העדפתם לרכוש.
9. האם ערכי המותג שלכם באים לידי ביטוי?
אריזות טובות מושכות את הצרכנים לראות ולגעת. אולם אריזות מעולות עושות דבר נוסף: הן מעבירות לצרכנים מסר עמוק אודות ערכי המותג. תראו, הצרכנים הרבה יותר אינטליגנטים ממה שלרוב מתארים אותם בתקשורת ואף באקדמיה. עמוק בתוכם יש להם בקשה לשייכות והזדהות, וכשהם מביטים באריזה שלכם הם שואלים את עצמם, מתחת לרף המודע, האם המוצר הזה ייתן לי מענה לצרכים הללו? זה חשוב במיוחד עבור צרכנים שכבר אוהבים ומזדהים עם המותג שלכם, לעצב את האריזות בצורה שתהדהד להם “כן! הם חשבו עליי”
דפוס פאר פרינט מתמחה ומוביל בעיצוב וייצור אריזות לתעשייה. נשמח לעזור לכם לעצב ולהפיק את האריזה הבאה שלכם